Sådan finder du ud af, om klatring er noget for dig

Klatregrej
Sådan finder du ud af, om klatring er noget for dig
Henrik Andersen
-
25/11/2022
-

Kunne du tænke dig at begynde til en sjov og udfordrende sportsgren, hvor du træner hele kroppen på én gang? Så er klatring måske den helt rigtige sportsgren. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal begynde til klatring, så følger her en række gode råd til, hvordan du finder ud af, om klatring er noget for dig.

Klatring er for alle aldersgrupper

Selvom du måske har en idé om, hvad klatring er, så er det ikke sikkert, at det er rigtigt. Der findes nemlig mange former for klatring, og de fleste starter på en klatrevæg. Her handler det imidlertid ikke nødvendigvis om at klatre højt op af en væg, men derimod om at tage de mest avancerede ruter, som er inddelt efter sværhedsgrad.

Nogle ruter er forholdsvist svære, og den enkelte sværhedsgrad bliver inddelt med farver, som både trin og greb er markeret med. Det betyder, at du altid kan starte med den letteste farve, som er grøn. Efterfølgende kan du gå videre til gul, og sådan fortsætter det, indtil du når den sværeste sværhedsgrad.

Det giver dig altså mulighed for at starte blidt ud, indtil du føler dig tilpas dygtig nok til at kunne gå videre. Der er mange forskellige niveauer, og du kan selv tilpasse sværhedsgraden, så den matcher det aktuelle niveau. Herudover er det muligt at få instruktion de første par gange, så du er sikker på, at du gør det korrekt.

Du kan ofte prøve at klatre gratis

Hvis du vil prøve at klatre, så tilbyder de fleste klatrehaller, at du kan få et gratis abonnement i en begrænset periode. Det giver dig mulighed for at vurdere, hvorvidt det rent faktisk er noget. Det gælder, uanset om du planlægger at begynde til klatring i København eller et hvilket som helst andet sted i landet.

Finder du ud af, at det rent faktisk er noget for dig, så kan du altid melde dig ind. Samtidig kan du leje klatregrej i de fleste klatrehaller, og det betyder altså, at du bare skal møde op, og så får du mulighed for at vurdere, hvorvidt du vil fortsætte. Ofte er det en god idé at leje udstyret de første par gange, indtil du er sikker på, at du vil fortsætte.

En af fordelene ved at klatre er, at du har mulighed for at træne hele kroppen på én gang. Du bruger nemlig hele kroppen, når du klatrer – og samtidig styrker du din muskelmasse, hvilket også er en stor fordel. Hvis du vil være i ekstra god form, så kan det dog være en god idé at kombinere klatring med løbetræning også.

Find flere klatreoplevelser her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps